Најновије

РУСИЈА: Незапосленост на историјском минимуму

МОСКВА – Незапосленост у Русији у мају ове године пала је историјски минимум од 4,9 одсто, са 5,3 у априлу, објавила је руска агенција за статистику Рос стат.
Фото: depts.washington.edu

Фото: depts.washington.edu

Претходни рекорд постављен је у августу 2012. године када је незапослено било 5,2 одсто радно активног становништва, пренео је Итар тас. У службама запошљавања у мају је као незапослено регистровано 0,9 милиона људи, од којих је 0,7 милиона примало накнаду за незапослене.
Према подацима Рос стата, у поређењу са мајем 2013. године, број људи без посла је смањен за 5,2 одсто, а у поређењу са априлом ове године за 7,1 одсто.
Број радно активног становништва у мају 2014. године достигао је, према прелиминарним подацима, 75,3 милиона људи или више од 52 одсто укупног броја становника земље. Како је објавио Рос стат, реални новчани приходи грађана Русије у мају су порасли 5,8 одсто у односу на исти месец прошле године. Просечна месечна плата је била 33.280 рубаља (708 евра) и у поређењу са мајем 2013. године повећана је 13 одсто. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА