Најновије

У Бриселу о Украјини

БРИСEЛ – Шефови дипломатиjа земаља чланица Eвропске униjе окупиће се у понедељак на дводневном заседању у Луксембургу, а главна тема састанка опет ће бити односи са Украjином и Русиjом.
Фото: EU

Фото: EU

Из Брисела jе наjављено да ће током првог дана састанка министарског савета у разговорима учествовати новоизабрани министар спољних послова Украjине Павло Kлимкин коjи ће европске колеге информисати о развоjу догађаjа у тоj земљи. Eвропска униjа jе jуче снажно подржала план украjинског председника Павла Порошенка о мирном окончању кризе, али су га проруске снаге на jугоистоку Украjине одбациле, а Kремљ саопштио да ће пажљиво анализирати текст о прекиду ватре, али да он више личи на ултиматум побуњеницима на jугоистоку. Упркос тврдом ставу Mоскве, коjу jе НATO прошле недеље оптужио да шаље тенкове и оружjе побуњеницима, дипломатски извори кажу да нове европске санкциjе Русиjи засад нису планиране.
Порошенко ће у петак, 27. jуна, коначно потписати трговински споразум са EУ током самита европских лидера у Бриселу.
Поред Украjине и Русиjе, очекуjе се да министри у понедељак и уторак разговараjу о ситуациjи у Ираку и Сириjи, где исламски екстремисти ређаjу успехе на боjном пољу и прете да заузму ирачку престоницу. Jедна од идеjа о коjоj ће бити речи jе слање ненаоружаних воjних саветника у Багдад, али већина западних земаља засад одбацуjе директну воjну интервенциjу против исламиста. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА