Најновије

Благојевић: Велика фрустрација што још нисмо кренули са обновом

БEOГРAД - Директор Kанцелариjе за обнову Mарко Благоjевић изjавио jе вечерас да ће коначна штета од поплава бити позната до 9. jула, обнова оштећених кућа почеће у jулу, а требало би да буде завршена до септембра.
Фото: ЈуТјуб скриншот

Фото: ЈуТјуб скриншот

Према његовим речима, тренутно се ради на новом систему како би се процес набавки убрзао.
"Већ следеће недеље би пред Владом требало да се нађе нови закон коjи би требало да елаборира нови систем набавки односно процедуре", рекао jе Благоjевић за РTС и додао да ће писање нових правила и извођење радова траjати краће него да смо се у извођење радова упустили према постоjећим правилима.
"Процес спровођења набавки траjе месецима, и када бисмо ишли према постоjећим правилима ми бисмо у посао могли да уђемо тек негде у септембру месецу, што не можемо себи да допустимо, а при том не смем себи да допустимо ни да интегритет читавог процеса буде доведен у питање", обjаснио jе Благоjевић. Oн jе додао да се због тога поставља нови систем коjи ће увести иновациjе у актуелни систем набавки. Благоjевић jе напоменуо да ће се на основу коначне процене шете, односно извештаjа коjи ће бити познат 9. jула обратити за помоћ међународним партнерима на донаторскоj конференциjи. "За нас jе велика фрустрациjа што jош увек нисмо ушли у обнову. Aпсолутно немам дилему да са тим треба да се почне jако брзо", закључио jе Благоjевић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА