Најновије

Порошенко: Амнестија, али и план Б!

KИJEВ - Украjински председник Петро Порошенко обећао jе да ће дозволити слободну употребу руског jезика локалним заjедницама у украjинском региону Донбас и наjавио да планира да поднесе закон о амнестиjи украjинском парламенту, али упозорио да jе разрађен и "детаљан план Б" уколико предлог за примирjе не донесе резултате, jављаjу данас руски медиjи.
Фото: YouTube

Фото: YouTube

"У данима коjи долазе, Врховноj Ради биће понуђено да донесе закон о забрани кривичног гоњења оних припадника илегалних оружаних група коjи нису убиjали мирољубиве цивиле и украjинске воjнике и коjи су се сагласили да брзо положе оружjе", рекао jе Порошенко, наводи се у саопштењу из кабинета украjинског председника. Kако се додаjе локалне заjеднице ће у региону Донбас имати пуно право на слободну употребу руског заjедно са државним jезиком.
Уколико тренутни предлог председника за примирjе коjи jе ступио на снагу прошлог петка не донесе резултате, Порошенко jе упозорио да "има алтернативан - детаљан план за успостављање контроле над jугоисточном Украjином".
"Mировни сценарио - то jе наш план A, али они коjи очекуjу да искористе мировне преговоре само да добиjу на времену да се прегрупишу, требало би да знаjу да имамо (разрађен) детаљан план Б. Нећу да о томе сада причам, jер веруjем да ће се остварити наш мировни план", навео jе Порошенко, jавила jе данас руска телевизиjа Раша тудеj. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА