Најновије

У Италији ухапшено 95 припадника мафијашких породица

ПАЛЕРМО – Италијанска полиција, ухапсила је данас, у рацији на више познатих мафијашких породица, 95 људи, због уцењивања, трговине дрогом и прања новца.
Mafia (Фото: Скриншот)

Mafia (Фото: Скриншот)

Током овог процеса, могло би да буде разрешено и убиство њујоршког детектива, које је мафија извршила пре једног века. Двогодишња истрага довела је до чланова две мафијашке групе, које су дуго деловале у западном делу Палерма.
Последњих година, полиција и тужилаштво појачали су ударе на сицилијанску мафију, најмоћнију криминалну групу у Италији, док је њен пандан, клан Ндрангета из Калабрије на југу Италије, ојачао и постао велики извозник кокаина, пренео је Ројтерс.
У једном од разговора с приведенима, уведеном у налогу за хапшење објављеном на 872 стране, један од мафијаша, Доменико Палазото, рекао је да је његова породица прославила 100. годишњицу убиства итало-америчког њујоршког полицајца Ђузепеа „Џоа” Петрозина. Петрозино је дошао на Сицилију да би спровео истрагу против мафије, тада у Њујорку познате као „Црна рука”, а убијен је на тргу у Палерму, непосредно пошто је допутовао.
„Ми смо мафијаши већ 100 година”, рекао је Палазото (33), на основу снимка које је полиција начинила у његовом аутомобилу.
„Ујак мог оца, који се звао Паоло Палазото, био је одређен да убије полицајца у Палерму, Џоа Петросина, америчког пајкана”, рекао је он. Палазото је убио Петрозина по налогу свог шефа, Дон Вита Каша Фера, додао је потомак убице. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА