Најновије

НОВО АРАПСКО ПРОЛЕЋЕ ИЛИ? Више десетина хиљада Алжираца на ногама! Имају само један захтев

Више десетина хиљада Алжираца поново се окупило у престоници те земље, захтевајући хитну оставку председника Абделазиза Бутефлике, јавља Ројтерс.

Протести против Бутефлике у Алжиру (Фото: Јутјуб)

Упркос јакој киши, демонстранти, који су махали заставама Алжира и памфлетима, окупили су се на истом месту на којем је пре месец дана и почео талас протеста против 20-годишње владавине Бутефлике. На месту протеста распоређени су полицијски камиони, али за сада нису пријављени никакви сукоби између учесника протеста и безбедносних снага. Како наводи британска агенција, очекује се да ће се протести проширити после данашњих молитви, као што је и био случај у претходна четири протеста, која су одржана петком.

- Киша нас неће спречити да наставимо с вршењем притиска - рекао је 23-годишњи студент Ахмед Куџа на тргу у центру Алжира.

Бутефлика (82), који се ретко појављује у јавности откако је имао мождани удар пре пет година, повиновао се захтевима учесника протеста прошле недеље и обећао да се неће кандидовати за пети мандат. Међутим, Бутефлика је рекао да ће остати председник док се не усвоји нови устав, чиме је продужио актуелни председнички мандат. Такав потез додатно је разбеснео Алжирце, а многи савезници Бутефлике - од чланова владајуће партије до вођа синдиката и тајкуна, окренули су се против њега, додаје Ројтерс.

Велика паника у Лос Анђелесу. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Настављају се протести против Бутефлике широм Алжира

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА