Најновије

ПРОПУСТИ РЕЖИМА НАПРАВИЛИ СОЦИЈАЛНЕ СЛУЧАЈЕВЕ ОД ЉУДИ: Разбацују се паре страним компанијама

Српска радикална странка (СРС) предложила је Влади Србије да "прекине са бахатим разбацивањем новца страним компанијама и да та средства усмери на заштиту домаће привреде и запослених у делатностима које су посебно угрожене, који са зебњом ишчекују отказе и са разлогом брину како ће прехранити породицу и школовати децу".

Динари (Фото: Јутјуб)

Чињеница је да је присуство Ковида 19 већ оставило озбиљне последице на српску привреду, а да нас тек чекају масовни откази запослених у гранама привреде чији је рад паралисан због мера које су последица тог вируса, наводи се у саопштењу СРС.

"Држава мора учинити све да се од запослених вредних људи, пропустима режима, не праве социјални случајеви", истичу у СРС.

Како се наводи запослени у угоститељству, туризму и другим сличним делатностима већ су на ивици егзистенције.

"Покушаји државе да им помогне преко послодаваца нису дали резултате, па је потребно да држава, уз одговарајући програм, директно помогне тим радницима. Када би само део средстава која се дају странцима био подељен овим људима, повећао би се број малих и средњих предузећа, што би била вишеструка корист за државу и народ", оцењују у овој странци.

Радикали предлажу да локалне самоуправе, које су власници пословних простора у којима се обављају делатности које због Владиних мера не могу да послују, трајно отпишу накнаду закупа за време трајања мера, као и да им се отпишу сви дугови нагомилани у току мера изазваних ковидом 19.

Шта је Милошевић открио Шешељу у Хагу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА