Најновије

Заустављен украјински десант на Славјанск

Председник Руске Федерације Владимир Путин рекао је на конференцији после сусрета са председником Аустрије у Бечу да се тренутно воде борбе у реону Славјанска. Извршен је десант украјинских снага и има погинулих.
newsweek.com

newsweek.com

Припадници проруских снага, под чијом се контролом Славјанск налази од априла, 30. маја оборили су један украјински војни хеликоптер, када је погинуло 14 војника, међу којима један генерал. Председник Украјине Петр Порошенко рекао је да су током последња 24 сата проруске снаге девет пута пуцале на украјинске војнике. Укупно су федералисти прекршили режим прекида ватре 31 пут". Путин затражио од Думе да се укине одлука о слању руске војске у у Украјину. Настављени су украјински напади и гранитање Славјанска и других градова у Донбасу.
Уједињене нације су данас изнеле процену да је 423 људи убијено у источној Украјини, између 15. априла и 20. јуна и да се ситуација убрзано погоршава са удвострочавање броја расељених. Помоћник генералног секретара УН за људска права Иван Шимоновић је пред члановима Савета безбедности УН навео да се у протекле две недеље број грађана Украјине који су напустили своје домове удвостручио и да је 15.200 људи отишло из немирних источних украјинских региона Доњецк и Луганск. Агенција Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) идентификовала је закључно са 23. јуном, више од 46.100 интерно расељених лица, од којих 11.500 са Крима и скоро 34.600 из истока Украјине, навео је Шимоновић. Према његовим речима Украјинци одлазе из својих домова због страха, погоршања економских услова и друштвених права. Шимоновић је навео да су процене броја жртава - како војних тако и цивилних и броја расељених у Украјини, заснован је на информацијама добијеним из званичних извора, пренела је агенција АП.
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА