Најновије

Дачић: Србија подржава напоре ОЕБС-а у Украјини

БЕЧ - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је у уторак у Бечу да Србија подржава напоре ОЕБС-а у смиривању кризе у Украјини.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

На отварању тродневне годишње конференција ОЕБС-а о безбедности "Актуелни безбедносни изазови и улога ОЕБС-а", Дачић је оценио да искуство Србије из дијалога Београда и Приштине може да буде од користи у решавању проблема кад преузме председавање ОЕБС-ом 2015. године. У контексту украјинске кризе, Дачић је поновио да Србија подржава суверенитет и територијални интегритет свих чланица УН и да снажно подржава напоре ОЕБС-а да се смири криза у Украјини.
Мировни план украјинског председника Петра Порошенка нуди прилику за унапредјење унутрашњег дијалога и јачање институција што је у интересу свих грађана, рекао је Дачић и подржао активности Швајцарске као председавајуће ОЕБС-ом у циљу смиривања те кризе.
Говорећи о деловању ОЕБС-а, Дачић је истакао да је једна од најзначајнијих области борба против транснационалних претњи и истакао да је потребно фокусирати се на јачање европске безбедности као заједничког пројекта. На дневном реду конференције, поред кризе у Украјини, биће и питања унапредјења безбедности и стабилности, управљања кризама и решавања конфликата, транснационалних претњи и изазова, као и питања из области контроле наоружања. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА