Најновије

Меркел: Могућност нових санкција Русији

БЕРЛИН – Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да би нове санкције Русији могле да се поново нађу на дневном реду уколико напредак на стабилизацији ситуације у Украјини не буде бржи.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Меркелова је у обраћању доњем дому Бундестага, поздравила позив украјинског председника Петра Порошенка за унилатералним прекидом ватре на истоку те земље, а потез руског председника Владимира Путина да се одрекне права на војну интервенцију као „психолошки значајан”. Меркел је, међутим, рекла да упркос прекиду ватре и даље има жртава међу украјинским војницима.
„Напредак је спор... Дипломатска решења су увек пожељна, али ако ништа друго не функционише, санкције могу да буду враћене на дневни ред”, додала је Меркелова, а пренео Ројтерс.
Када је реч о Ираку, Мекелова је рекла да ирачка влада није успела у периоду од више година да укључи ставове свих група у земљи и да се на њу сада мора извршити притисак да то учини. „Потребна нам је влада у Ираку која обухвата све делове популације. Годинама се ово није дешавало и због тога је потребно подићи притисак”, истакла је Меркелова. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА