Најновије

Нова лудост у свету естетске хирургије: Све више жена тражи да им скрате прсте

Кад помислите да се више нема што помладити, повећати, смањити и затегнути на људским телима уз помоћ хирургије - појави се нешто ново. Најновије лудило је Пепељугина хирургија.
Фото: Инфо КС

Фото: Инфо КС

За операцијама које, како им сугерi[e име, дају лепо, уско стопало и прсте који ће савршено изгледати на свакој вртоглавој потпетици, најприје су се помамиле Американке, а онда се прича пренела и у Европу. Британке се све чешће одлучују за овакве контроверзне естетске захвате који стоје око 2.700 eвра, без обзира на упозорења лекара о потенцијалним тешким последицама.

Нове методе

У подручју хирургије стопала у последњих се неколико година много тога променило. Захвати се усавршавају, скраћује се опоравак, користе се нове методе. Рецимочукаљ који може бити врло проблематичан и болан, а многима је и естетски неприхватљив, решава се захватом након којег се исти дан иде кући. Нема више жица које вире... - каже др. Едуард Род, ортопед из Специјалне болнице Св. Катарина у Забоку. Додаје да се и њима јавља све више пацијентица које желе лепша стопала. Свакако, при том не желе признати да се ради о естетици. Знају да и наши ортопеди сматрају како није оправдано радити захвате на стопалу због лепоте. Друга је ствар када су у питању бол, деформитети и проблеми при ходању. Скраћивање прстију и исправљање деформација је релативно једноставан захват. Најчешће је други прст дужи од палца па се деформише. У операцији се прсти ломе, уклања се део кости и затим повезује нитима од титанија - објашњава. Стопала су након операције скраћена 4 прста, стопало мање за број.

Ризик од инфекције

Захват није игра - увек постоји ризик од инфекције, спорог или погрешног зарастања костију, а ни опоравак није баш једноставан. А и морате знати коме се дајете у руке - упозорава овај стручњак. За оне који не би под нож решење је Лоуб захват (према Лоубоутину, дизајнеру познатих штикли) - за око 270 евра лекар ће филерима, колагеном и ботоксом подебљати масне јастучиће на кључним деловима стопала, па ће бол код ношења високих потпетица бити мања. Али, најбизарнија хит-операција је “тоебеситy” - људи који мисле да имају дебеле и ружне палце, одлучују их преобликовати уз помоћ скалпела. Након дужег времена не виде се ожиљци, прсти су краћи и тањи! Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА