Најновије

"Бајк рок мисија" у сенци погибије бајкера

КРАЉЕВО - У Косовској Митровици вечерас се одржава осма "Бајк рок мисија", а овогодишњи догађај почео је у сенци саобраћајне несреће у којој је данас погинуо један од учесника бајкерске колоне.
Фејсбук

Фејсбук

Бајкери су у оквиру "Бајк рок мисије 2014" стигли у Косовску Митровицу око 17 часова. Како је најављено, на вечерашњем концерту наступиће Бора Ђорђевић, Октобар 1864, група Алиса. Председник мото клуба "Харли Дејвидсон" Србија Милић Радевић рекао је да су сви погођени погибијом мотоциклисте, због чега ове године нису правили јачи дефиле по улицама Косовске Митровице, а због тога ће и музички програм вечерас почети мало касније. "Ово је први пут за ових осам година колико долазимо у Косовску Митровицу да се десило да је погинуо неко из колоне. Било је падова, било је разних несрећа, али нису се завршавале овако трагично", казао је Радевић. На путу Краљево - Рашка, у месту Жарче код Краљева, данас око 14.30 догодила се саобраћајна несрећа у којој је настрадао возач мотоцикла који је са "бајкерима" кренуо у Косовску Митровицу, саопштила је претходно Полицијска управа Краљева. До незгоде доšло када је мотоциклиста, крећући се из правца Краљева, за сада из непознатих разлога, скренуо са пута, а од задобијених повреда преминуо је на лицу места. Радевић је рекао да је доста мотора стигло у Косовску Митровицу а овог пута су први пут долазили у три групе "Највише бајкера је као и сваке године из Србије, а дошло их је доста и из Републике Српске, Херцеговине, дошли су бајкери из Аустрије, Немачке, Црне Горе", рекао је Радевић. Он је истакао да ће бајкери наставити да долазе на Косово и Метохију "Могу да кажем да вас ми никада нећемо издати, ми ћемо долазити на Косово и Метохију док буде и једна манастир овде, вежете нас ви, вежу нас наше светиње и осећам се овде као свој на своме и без обзира на све спекулације које се воде у разним медијским кућама да ово није Србија, ја кажем да је ово Србија", нагласио је Радевић. Он је рекао да је ипак дошло доста бајкера упркос томе што су сами сносили трошкове за гориво, јер досадашњи спонзор НИС није био у могућности да им ове године изађе у сусрет. Тијана Дугалић из мото клуба Рас из Рашке долазила је већ неколико пута у Косовску Митровицу "Овде сам већ трећи или четврти пут, моја група је долазила пет, шест пута, ако не и висе. Долазим због дружења, због мотора, јако волим да се возим моторима, волим да слушам бендове који свирају , не знам ко ће то бити ове године али ко год да буде, ја уживам у томе", казала је Дугалић. Срђан Стаменковић из Младеновца овог пута је дошао са још четворицом колега "Био сам прошле године, било је одлично, зато смо поново дошли, надамо се да ћемо наставити да долазимо и сваке следеће године", казао је Стаменковић. Мирко Ивановић је из групе мотоциклиста из Јагодине који су данас први пут у Косовској Митровици. "Доживљај је сјајан, људи су супер, доћи ћемо и други пут. Дошли смо да пружимо подршку народу овде", казао је Ивановић.
"Бајк рок мисија" је највећи Рок фестивал на точковима у земљи и региону. Осим подршке и дружења мисија је хуманитарног карактера. Бајкери не заборављају свој народ на Косову и Метохији, сваке године, у више наврата, доносе хуманитарну помоћ у покрајину, помажу деци у школовању доносећи гардеробу, школски прибор и сваке године угосте децу у српској престоници.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА