Најновије

Иван Ивановић: Шешељев долазак изазваће политички земљотрес

АРАНЂЕЛОВАЦ - Против председника СНП Наши Ивана Ивановића се у овом тренутку воде три кривична поступка, од чега му у једном прети казна од 5 годинa затвора. Упркос томе он каже да његова организација неће одступити од својих циљева за које се боре скоро 10 година. У интервјуу за Правду он говори о суђењима, сарадњи са другим странкама и организацијама и најављеном доласку Војислава Шешеља у Србију.
Иван Ивановић (Фото СНП Наши)

Иван Ивановић (Фото СНП Наши)

Који се све поступци воде против вас? Против мене се тренутно воде три процеса и у јулу су заказана три суђења на којима ће ми започети процес због фамозног списка "сробмрзаца", и тужилац је као предлог дао да будем осуђен на пет година затвора што је у најмању руку сулудо. Затим ту је случај лепљења налепница "Лопову са спрата жути крст на врата" којима смо исмејали политичка прегањања између СНС и ДС-а у којем тужилац тражи шест месеци затвора, и трећи процес је из 2011. године који је практично био угашен због неоснованости и у њему ме терете за опирање при хапшењу на протесту испред телевизије Б92, тако да су ми пре пар година нудили нагодбу за овај случај тј. да платим 50 000 динара и ја сам то одбио. Међутим режим сада оживљава старе случајеве и прави нове непостојеће како би ми на сваки начин онемогућили политичко деловање, заправо хоће да ми забране да говорим истину. СНП Нaши су увек били испред времена и говорили оно што нико није смео, али смо због тога увек плаћали и велику цену, и то се дешава и сада.
Прочитајте још:Oбраз: Осветлали смо образ Видовдана!(ВИДЕО) Претње Вучићу на митингу СРС-а: Размисли како је прошао Ђинђић!(ФОТО) Шешељ окупио радикале у Београду
Какве пресуде очекујете? Све осим ослобађајуђих пресуда би био политички терор надамном и над СНП Наши, али и насиље над правом и законима у српском правосудном систему. Режим мисли да се може правним насиљем ућуткати истина и да ће поступцима против мене заплашити грађане да износе истину о катастрофалном стању у држави и издаји која се догодила потписивањем Бриселског споразума, убеђен сам да су се жестоко преварили и време ће то ускоро и показати. Учествовали сте на скупу СРС у Београду, да ли очекујете излазак Шешеља? Наша сарадња са СРС није прекинута после мартовских избора, и као што смо обећали свима коју су се залагали за стварање "патриотског блока" она траје и даље и наша снага ће се тек видети по доласку Војислава Шешеља из Хага. Шта ће се десити ако Шешељ изађе из Хага? Долазак Војислава Шешеља у Србију после 11 година тамновања изазваће политички земљотрес и довешће до стварања озбиљне опозиције прозападном режиму који за сада у канџама држи већину странака па чак и оне које се у јавности представљају као националисти. Колики је страх режима од његовог повратка могло се видети кроз медије који су кренули у жесток напад на Шешеља сервирајући бројне неистине, па до изјава разних режимских политичких аналитичара који говоре да долазак Војислава Шешеља не може променити српску политичку сцену и да су радикали и Шешељ прошлост. Таквих наручених текстова је било на десетине, и то нам најбоље говори у каквом стању панике се налазе његови политички ученици који су га издали.
Како се СНП Наши финансира? Искористио бих овај интервју да се обратимо за помоћ људима који су у могућности да нам помогну штампањем материјала или у финансијама, јер за разлику од прозападних политичких странака и НВО ми се не финансирамо од разних Фондова који су испостава ЦИА, ми смо народни покрет и ми опстајемо захваљујући народу који нам помаже.
Какви су планови СНП Наши, да ли ће те и даље бити опозиција садашњем режиму? СНП НАШИ остају верни својој идеологији и путу на којем смо истрајни све ове године, али пре свега остајемо верни свима који нас подржавају и у нама виде искру слободе у поробљеној Србији. И наша највећа обавеза да истрајемо је према тим људима, и поред свих лоших ствари које нам се дешавају. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА