Најновије

ПОРУКА ГЕНЕРАЛА КАРТАПОЛОВА! Захарова љута на Београд, Вучић не прича са Москвом већ 10 месеци!

Имали смо састанак са господином Сергејем Лавровим и изразили смо забринутост у име српског народа и упознали га са француско немачким неспоразумом и он је јасно рекао да ће потписивање таквог једног документа имати далекосежне последице за Србију и српски народ и да то није споразум већ ултиматум, изјавио је Борко Пушкић, народни посланик Српског покрета Двери и председник Извршног одбора те странке. 

Он је гостујући у емисији Луча канала Прави одговор изјавио да је приликом посете Русији пре пар недеља, заједно са страначким колегом Иваном Костићем, имао и веома значајан састанак са генералом пуковником Андрејом Картаполовим, који је био главни у ослобађању Палмире и главни за оружане снаге на простору целе Сирије. 

- Са Маријом Захаровом смо причали два дана. Код ње смо видели нескривену љутњу према ономе што ради ова власт и односом према Руској Федерацији. Јер нама много више значи међународна и војна помоћ Русије него што је Русији потребно да јој Србија не уведе санкције. Али са моралне тачке њима значи да један братски народ то не уради – указао је Пушкин. 

Он је рекао да у протеклих 10 месеци Александар Вучић нема ни телефонску комуникацију са званичницима Руске Федерације. 

Такође је изнео став да Русија треба да се укључи у преговоре око Косова и Метохије. Према његовом мишљењу, Русија ће се питати много више на Балкану када изађе на Одесу и делту Дунава.  

Пушкић је критиковао и војне вежбе „Платинасти вук“ који је предвиђен за јун месец где Војска Србије треба да учествује са војском САД. 

- Ми тиме повређујемо војну неутралност и богами повређујемо и своје партнере из Руске Федерације који су нам грана на којој седимо. Ако ми одсечемо ту грану, чему да се надамо? – упитао је он.

Према његовим речима, аутопут који градимо ка Косову и Метохији и који се наставља према Албанији, гради се за потребе НАТО. 

Како је констатовао, Србија је „званично задужена 34 милијарде евра, а незванично 42,5 милијарде“. 

- Вучић када је дошао, дуг је био 14 милијарди, значи за 11 година задужио је Србију за додатних скоро 30 милијарди евра – приметио је Пушкић.

Он је изнео своје мјишљење и о рефенрендуму који предлаже Народна странка по питању француско немачког споразума, а шта је рекао генерал Картаполв, и детаљније о састанцима са руским званичницима, можете послушати у емисији на каналу Прави одговор. 

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА