Најновије

Пајтић крије да је разговарао са Тадићем?!

БЕОГРАД - Лидер НДС Борис Тадић каже да је разговарао са председником ДС Бојаном Пајтићем, али да том приликом није договорена сарадња,а Бојан Пајтић, нови лидер ДС-а, није хтео да потврди ту информацију за лист Новости.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Лидер НДС Борис Тадић рекао је да је разговарао са новоизабраним председником ДС Бојаном Пајтићем, али да на том састанку није договорена сарадња са ДС нити да има места било каквој мистификацији тог сусрета. "Што се тиче евентуалне сарадње са ДС потребно је да видимо да ли ће они и под новим руководством наставити политику наглих заокрета у ставовима спрам политичких и финансијких интереса њених челника или ће јасно поставити политику странке и доследно је се држати", рекао је Тадић за "Новости". Он је додао да треба видети који су ставови ДС о централним питањима, на који начин ће се обрачунати са корупцијом у властитим редовима и да ли ће мењати кадровска решења.
"Да нисмо мислили да су те промене потребне не бисмо ни напуштали ДС", истакао је Тадић.
Он је оценио и да би ДС требало прво да се консолидује унутар себе пре него што изађе са идејом да консолидује опозицију. "Наши разговори о евентуалној сарадњи у будућности зависе од тога колико и на који начин ће промена руководства ДС утицати на промену њене политике и начина функционисања", прецизирао је Тадић који је додао и да је са Пајтићем разговарао о политичкој и економској ситуацији у Србији, као и да о томе редовно разговара и са лидерима других и опозиционих и владајућих странака.
Пајтић није желео да потврди за "Новости" да је разговарао са Тадићем, али није искључио могућност заједничког опозиционог деловања.
"Желимо да на платформи борбе за Србију као правну, демократску и социјално одговорну државу окупимо што шири блок нама сродних странака, удружења и јавних личности. У таквој сарадњи је и НДС добродошао", рекао је Пајтић. Пајтић је, гостујући у Утиску недеље на ТВ Б92, рекао да планира да око ДС окупи широк демократски блок. "Новости" наводе да су се Пајтић и Тадић састали у уторак. Извор: Танјуг / Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА