Најновије

Шабић: Власт би требала да примењује, а не да крши закон!

БЕОГРАД – Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић изјавио је данас да у последње три године надлежна министарства нису покренула ниједан поступак против прекршилаца закона о слободном приступу информацијама.
Фото: Медија Центар

Фото: Медија Центар

„То је прича о одговорности. Ја сам у извештају написао да у претходне три године надлежни органи, до скоро је то било министарство правде, па министарство за државну управу није покренуло ниједан поступак против прекршилаца, а тај закон крше само фунцкионери”, рекао је Шабић на седници Скупштине. Он је упозорио да се на тај начин грађанима шаље порука да је идеја о правној држави нешто „илузорно”.
„Питање одговорности и питање кршења закона је питање успостављања правне државе, а власт је ту да примењује закон, а не да га крши”, додао је повереник за информације од јавног значаја.
Говорећи о питању ефикасности институција, Шабић је истакао да се у 93 одсто случајева интервенција повереника показала успешном што је ижузетно висок степен ефикасности. Он је међутим, указао и да је пре неколико година било „парадоксалних ситуација” изразивши наду да се оне неће поновити. „Био сам у ситуацији да добијем жалбу парламента, жалио се Административни одбор зато што није могао да добије износе плата директора јавних предузећа, и замислите, интервенција је успела, али цела та ситуација је била парадокслана”, оценио је Шабић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА