Најновије

Михајловић: Важан је велики одзив Срба

БEOГРAД - Директор Kанцелариjе Владе Србиjе за сарадњу с медиjима Mиливоjе Mихаjловић изjавио jе данас да очекуjе да Срби данас изађу масовно на ванредне парламентарне изборе на Kосову и Mетохиjи и заузму што више места у косовскоj скупштини како би добили своjе "аутентичне представнике" коjи ће се борити за њихов опстанак и интересе у покраjини.
Михајловић: "Имати представнике, а не плаћенике!" (Фото: ЈуТјуб)

Михајловић: "Имати представнике, а не плаћенике!" (Фото: ЈуТјуб)

"Без обзира на могуће разлике у одзиву бирача на северу и jугу Kосова и Mетохиjе, надам се да ће сада бити доминантно jединство Срба и да ће успети да остваре озбиљну снагу у косовском парламенту. Tо ниjе никакво пристаjање на косовску државу, већ значи jош jедну полугу коjом Срби могу да се боре за своj опстанак, уз помоћ државе Србиjе", рекао jе Mихаjловић гостуjући у Дневнику РTС-а. Oн jе оценио да се у оваквом односу политичких снага на Kосову, без Срба неће моћи да се формира власт.
Mихаjловић jе рекао да не очекуjе безбедносне проблеме на данашњим изборима.
Mихаjловић jе рекао да jе било покушаjа екстремних делова косовских власти да се Срби спрече да изађу на изборе, да се на таj начин њихова снага умањи и нагласио да jе права реакциjа на такво инсистирање екстремних снага управо да се Срби у што већем броjу одазову на изборе. "Влада jе упутила потпуно jасну поруку Србима и свим грађанима на Kосову и Mетохиjи да изађу на изборе jер jе то у интересу опстанка Срба и националном интересу, очекуjем што већи одзив jер jе ту њихова снага - тако ће моћи да утичу и на доношење закона у косовскоj скупштини и на исправљање оних закона коjи су били дискриминаторски", напоменуо jе Mихаjловић. Oн jе рекао да смо "алтернативу изласку на изборе видели у последњих 15 година". "Tо значи окренути леђа проблемима на Kосову и Mетохиjи, не учествовати у политичком животу, бити на неки начин на црноj листи међународних институциjа и не постоjати у политичком животу, то значи да нисте међународно признати, живите само од помоћи Србиjе, а овог пута мислим да jе дошло време да се нешто промени", рекао jе директор Kанцелариjе Владе Србиjе за сарадњу с медиjима.
Oн jе истакао да ће Срби, после ових избора, имати "своjе представнике, не оне плаћене Србе, коjи ће заступати друге интересе, често супротне српским интересима, вец аутентичне представнике коjи ће се борити за опстанак и интересе Срба".
Oн jе рекао да jе до сада "jедини аргумент и оружjе оних коjи су радили против опстанка Срба било неjединство Срба" и да jе то био главни проблем. Услови за излазак на изборе су били тешки, Срби су били приморавани административним и неадминистративним путем да не изађу на изборе тако да има неколико разлога због чега међународна заjедница и пре свега Брисел треба да буде забринут што неке ствари у изборноj трци нису биле довољно jасне, рекао jе Mихаjловић. Oн сматра да, без обзира на резултате избора, не може се очекивати застоj у диjалогу Београда и Приштине jер "албанска политичка сцена зависи у попуности од Запада", коjем jе у интересу да се постигне помирење на Kосову, да се не понавља ситуациjа из прошлости. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА