Најновије

Огромни танкер и сви чланови посаде нетрагом нестали!

Танкер који плови под либеријском заставом нестао је у водама уз обалу Гане, а виши дужносник луке рекао је да је капетан затражио помоћ када су брод напали пирати.
Фото: Naharnet com

Фото: Naharnet com

Танкер МТ Фаир Артемис који под либеријском заставом ступио је у среду у контакт с компанијом за коју плови, Фаирдеал Груп, док је пловио уз обалу Гане, известила је компанија. Брод се идућег дана није јављао. "Наша је главна брига сигурност посаде. Жељели бисмо поручити њиховим породицама и свим деоничарима да чинимо све како би се посада и брод сигурно вратили у луку - саопштио је директор компаније Јохан Граy. У суботу је портпарол компаније рекао да се и даље не зна где је брод, али није дао нове појединости.

Позив у помоћ

Виши службеник луке Тема, источно од главнога града Гане рекао је за Ројтерс да су у петак примили позив у помоћ с брода који се налазио 36 наутичких миља изван ганских вода након што је у среду отет и опљачкан у водама Тога. Број пиратских напада уз западноафричку обалу утростручио се током прошле године, а појачао се након побуне у нафтом богатој Делти Нигера у Нигерији, након чега се повећао број криминалних мрежа. Банде нападају теретне бродове, који често превозе нафту и отимају чланове посаде. Портпарол ганске војске рекао је да морнарица тражи брод, изграђен 2009. године. Ипак, све чуди чињеница да нису још успели да пронађу толики брод. Извор: Данас.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА