Најновије

На Куби "пежо 508" продаје се за "само" 191.000. евра

Кубанска влада је пре пола године усвојила закон којим је укинула ограничења на куповину нових аутомобила, али су Кубанци, због огромног поскупљења, у том раздобљу купили само 50 аутомобила и четири мотоцикла, пренео је Франс Инфо.
Фото: Јутјуб

Фото: Јутјуб

 Цене аутомобила на Куби од ступања на снагу новог закона скочиле су за 400 посто. Тако "пежо 208" на Куби кошта 60.000 евра.
У јануару ове године "пежо 206" из 2013. продавао се за 66.000 евра а "пежо 508" за фасцинантних 191.000 евра. Просечна месечна плата запослених у државном сектору износи 15 евра. Кубанске власти најавиле су да ће 75 одсто прихода од продаје аутомобила инвестирати у јавни превоз, али тешко да ће од тога имати икакве користи, јер вредност продатих аутомобила у последњих шест месеци износи 900.000 евра. Кубанци су пре увођења новог закона морали да траже дозволу од овлашћених државних продаваца аутомобила за куповину новог возила. Већина продатих аутомобила ове године су половна возила, чија просечна цена износи 23.759 евра. Куба је постепено либерализовала тржиште аутомобила, од 2011. дозвољена је трговина старим аутомобилима. Пре тога, била је дозвољена трговина само аутомобилима који су на Куби постојали пре револуције 1959, због чега је на улицама било толико старих америчких аутомобила из 50-их година. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА