Најновије

Берлин захтева од америчког шпијуна да напусти Немачку

Немачка влада затражила је од главног представника америчких обавештајних агенција у Немачкој да напусти ту земљу.
Дугогодишња бесрамна шпијунажа наводног геополитичког партнера, фото: Zdnet.com

Дугогодишња бесрамна шпијунажа наводног геополитичког партнера, фото: Zdnet.com

- Потез Владе представља одговор на то што представник обавештајних агенција САД није ништа урадио да би објаснио наводе о америчком шпијунирању у Немачкој, почев од наводних активности америчке Националне безбедносне агенције па све до најновијег инцидента - рекао је Клеменс Бинигер, председник парламентарног комитета за надзор обавештајних служби, а пренела агенција АП. Савезно државно тужилаштво Немачке потврдило је јуче медијске извештаје Зидојче цајтунга, НДР и ВДР о томе да се против још једне особе, осумњичене за шпијунажу у корист Америке, води истрага и да је реч о особи из Министарства одбране. У целој афери америчког прислушкивања, у којој према индицијама ни Меркелова није поштеђена, а која дуже времена оптерећује немачко-америчке односе, стигло је прошле седмице још једно сазнање да је један агент БНД радио за Америку и да је, према медијским извештајима, наводно, проследио Американцима 218 тајних докумената БНД за 25 000 евра.
Кликните овде:Америка шпијунирала тело које је оформљено да испита њено шпијунирањеШТАЈНМАЈЕР: Америка да објасни шта њихов шпијун тражи у НемачкојАмерички амбасадор даје Немцима рапорт због шпијунаже!
Немачко Министарство иностраних послова позвало је крајем прошле седмице америцкцог амбасадора Јохн Емерсона на разговор, а шеф немачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер показао је, наводе медији, љутњу због шпијунске афере у БНД. Извор: 021.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА