Најновије

Југославија са Мошом и Тиркетом дала више голова Бразилу него Немци!

БЕОГРАД - Фудбалска репрезентација Краљевине Југославије нанела је један од најтежих пораз селекцији Бразила резултатом 8:4 у пријатељском мечу одиграном 3. јуна у Београду.
Они су још више "напунили" Бразилце него Клосе и другови! (принтскрин: Јутјуб)

Они су још више "напунили" Бразилце него Клосе и другови! (принтскрин: Јутјуб)

Недавни пораз "кариока" у полуфиналу СП од Немачке од 7:1 био један од најболнијих у историји фудбала ове земље, али су репрезентативци тадашње Југославије успели да "кариокама" дају гол више од "панцера". Бразил је на овај меч дошао пошто је елиминисан на СП 1934. у Италији од Шпаније. Бразилци су практично ненајављено стигли 1. јуна возом из Италије. Утакмица је одиграна два дана касније на стадиону БСК-а у Београду, а према писању тадашњих медија овај дуел је пратило више од 12.000 гледалаца. За Југославију су играли: Чулић, Белошевић, Матошевић, Арсенијевић, Стевовић, Лехнер, Глишовић, Вујадиновић, Моша Марјановић, Томашевић, Сарић, Петрак, Гајер и Тирнанић. Бразилци су наступили у саставу: Педроза, Луиз, Луз, Чиноко, Мартин, Каноли, Луизано, Волдмер, Армандо, Лепидас и Патешко. Оба тима наступила су у измењеним саставима у односу на оне са СП 1930. у Уругвају када је Југославија славила 2:1.
Прочитајте још: (ВИДЕО И ФОТО) Аргентина у финалу после извођења пеналаБразилци у шоку: Пораз од Немачке памтићемо вечно!
  Бразил је повео у осмом минуту голом Леонидаса, а већ у наредном нападу било је 1:1, пошто се у стрелце уписао Стевовић. Глишовић је у 23. минуту повисио на 2:1, а Леониданс је у 35. изједначио на 2:2, што је био резултат првог полувремена. Навијачи нашег тима нису били задовољни игром у првом делу меча, а онда су у игру ушли Гајер и Петрак, који су донели преокрет на утакмици. Међутим, Бразил је повео у 48. минуту голом Армандиња, а онда је Марјановић бомбом из слободног удараца у 50. минуту изједначио на 3:3. Петрак је у 53. минуту повисио на 4:3, а после гола Глишовића у 62. минуту било је 5:3. Југославија је до краја меча прегазила Бразил и головића Марјановића у 76. и 80. и Турнанића у 78. минуту победила 8:4. Последњи гол за Бразил постигао Волдемар из пенала у 85. Навијачи Југославије су били на крају одушевљени игром да су пробили ограду стадиона и изнели играче на раменима. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА