Најновије

(ВИДЕО) Погледајте шта је хтео да пита "Жене у црном" а полиција му није дозволила

Активисти организације “Жене у црном” данас у поподневним часовима протестовали су на Тргу Републике у Београду, захтевајући од државног врха да се 11. јул прогласи Даном сећања на “геноцид” у Сребреници. У центру Београда раширили транспарент са именима преко 8000 муслимана који су наводно сви убијени у Сребреници 1995. године.
Шетај! (Фото: Јутјуб)

Шетај! (Фото: Јутјуб)

Иако је реч о јавном скупу, јаке полицијске снаге нису дозвољавале прилазак активистима "Жене у црном". Један од оних којима је прилазак спречен био је и Стефан Стаменковски председник организације "Заветници": - Хтео сам да приђем како би им поставио питање због чега се на списку жртава не налазе имена хиљада Срба из Кравице, Братунца и околних места који су у периоду од 1992-1995 убијени од стране муслиманских терориста под командом Насера Орића. Због чега на њиховом списку нема имена Владимира Гајића, четворогодишњег српског дечака који је на Божић 1993. године убијен у Кравици. Полиција ме је спречила да приђем и поставим та питања. Српски сабор Заветници саопштио је вечерас да поставља следећа питања надлежним институцијама: "Ко штити “Жене у црном”? Због чега је лицима која никада нису осуђивана и која не прете насиљем нити имају намеру да се насилнички понашају забрањено да им се приближе? Због чега им је дозвољено да у центру Београда исказују селективну емпатију и жале само несрпске жртве? Због чега им је дозвољено да у свет шаљу слику о Србима као о геноцидном народу када је сваком познаваоцу термина “геноцид” јасно да у Сребреници није било геноцида?" - саопштавају из ове организације.
Прочитајте још: ДОДИК: Морамо да се одужимо Караџићу и Младићу!ГОЛГОТА НА СРЕБРЕНИЧКИ НАЧИН: Од куће понели само калашњикове, митраљезе и по коју гранату!Притворени нападачи на „Жене у црном“
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА