Најновије

Синдикати данас одлучују о напуштању преговора о Закону о раду

БEOГРAД - На заjедничкоj седници председништва СССС и УГС Независност данас треба да буде донета одлука о напуштању преговора о Закону о раду и организовању протеста, наjавио jе председник Савеза самосталних синдиката (СССС) Љубисав Oрбовић.
СИндикати умсто преговарачког стола излазе на улицу? Фото: Јутјуб

СИндикати умсто преговарачког стола излазе на улицу? Фото: Јутјуб

Oрбовић jе Танјугу обjаснио да jе до такве одлуке дошло након што су репрезентативни синдикати jуче напустили састанак Радне групе задужене за израду измена Закона о раду. - Наши представници напустили су седницу Радне групе jер се нашло на столу нешто што ниjе договорено. Донели су и нове предлоге, рекао jе Oрбовић. Према речима секретара СССС Зорана Mихаjловића, представници синдиката напустули су Радну групу jер jе Mинистарство рада понудило ново решење за проширено деjство колективног уговора коjе, према њиховом мишљењу, не може да се примени у пракси. Oн jе обjаснио да jе минстарство понудило решење - да се проширено деjство колективног уговора омогући на начин да влада доноси одлуку на предлог министарства, али уз услов да то потпише и Униjа послодаваца коjа има више од 50 одсто привредних друштава у свом саставу.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Погледајте шта је хтео да пита „Жене у црном“ а полиција му није дозволилаСОМБОР: Торнадо рушио кровове!
Mихаjловић jе за Танјуг нагласио да jе министарство остало при ставу да ће плате бити смањене, док синдикати иснистираjу да се плате не смањуjу и да се о томе уопште не преговара. Представници министарства, како jе навео, jуче су у предложени текст убацили 16 нових чланова, о коjима Радна група раниjе уопште ниjе разговарала, те jе на таj начин законски предлог добио нови облик о коjем се социjални партнери нису сагласили. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА