Најновије

У Новом Пазару спремни за обрачун после Бајрама!

НОВИ ПАЗАР - Ако правосудни органи, уз асистенцију полиције, не изврше правоснажне судске пресуде и не омогући нам да уђемо у наше објекте које су нам узурпирали људи муфтије Муамера Зукорлића, бићемо принуђени да на силу одговоримо силом и да са нашим радницима уђемо у наше просторије!
Нове тензије: Нови Пазар (Википедија)

Нове тензије: Нови Пазар (Википедија)

-Нећемо ништа предузимати док не прођу Рамазан и Бајрам, а потом ћемо учинити све да остваримо наша права! Ово је прекјуче директору полиције Милораду Вељовићу рекао Ћерим Шемсовић, власник Угоститељског предузећа Липа у Новом Пазару коме је Исламска заједница у Србији насилно "узела" Стару новопазарску бању и још неколико објеката. Ниједан од узурпираних објеката није "приведен намени", нити служи верницима и вери, углавном су то кафићи, ресторани и некакве настрешице које су ругло града. Имамо правоснажне судске пресуде да су објекти наши, али годинама не можемо да их користимо, јер судски извршитељи не могу да нас уведу у посед пошто полиција одбија да им обезбеди асистенцију - истиче Шемсовић. Сличне невоље имају и у предузећу Унипром коме је Зукорлићева Исламска заједница узурпирала зграду у центру Новог Пазара. - Прошло је пет година како је донета правоснажна пресуда којом нам се враћа наша имовина, пресуда још није извршена, затражили смо помоћ од директора полиције Милорада Вељовића који је обећао да ће наћи решење - каже директор овог предузећа Басри Пљакић. Он наглашава да су и радници Унипрома спремни да уђу у своје зграду.
Прочитајте још:Синдикати данас одлучују о напуштању преговора о Закону о раду
Тврдећи да заузима вакуфску имовину која је власништво Исламске заједнице, муфтија Зукорлић је још пре неколико година запосео зграду бивше робне куће "Рекић" у којој је пре Другог светског рата било седиште Мешихата Исламске заједнице, пре две године запосео је и, такође тврдећи да се ради о вакуфској имовини, Стару новопазарску бању, а недавно и самоуслугу "Мусала" коју такође назива вакуфском имовином. У Исламској заједници у Србији истичу да су новопазарски тајкуни покушали да уз помоћ корумпираних државних структура буџашто присвоје имовину која припада исламској заједници.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА