Најновије

Чанак: Влада се прерачунала, мислећи да неће грађани исказати групно незадовољство

БЕОГРАД –Председник синдиката Независност Бранислав Чанак изјавио је да синдикат остаје при намери да од уторка буде у сталном протесту испред скупштине, све док се не повуку измене закона о раду и о ПИО, које је Влада данас усвојила.
Председник синдиката Независност Бранислав Чанак . Фото: Мц.рс

Председник синдиката Независност Бранислав Чанак . Фото: Мц.рс

Он је новинарима рекао да је данашњи протест чланова два репрезентативна синдиката пред владом био „изнуђен изјавом премијера Александра Вучића да по најхитнијем поступку убацује закон о раду и ПИО фонду у процедуру”, те због манипулација у јавности по питању разлога због којих је синдикат напустио преговоре с владом. Чанак тврди да се влада „прерачунала, мислећи да неће грађани исказати групно незадовољство”. Мали број присутних на данашњем протесту објаснио је кратким роком у којем је организован. Синдикат је иначе протест наставио испред Дома синдиката, где је требало да се одржи Конвенција Покрета социјалиста. Само у једом тренутку група демонстраната покушала је да пробије полицијско обезбеђење и уђе у Дом синдиката, али је то осујећено.
Прочитајте још:Вучић: Можете да нас спалите усред Владе, али преговора више нема!КРСТИЋ: Договорио сам се са Вучићем да поднесем оставку
Извор: Танјуг, Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА