Најновије

"Крстићева оставка најобичнија фарса"

БЕОГРАД - Крстићева оставка је "најобичнија фарса", која има за циљ да скрене пажњу јавности с тога да је Влада усвојила катастрофалан Закон о раду, саопштила је ДС.
Демократе у офанзиви, ДС лого

Демократе у офанзиви, ДС лого

Демократска странка сматра да је оставка министра финансија Лазара Крстића има за циљ да скрене пажњу јавности са чињенице да је Влада без јавне расправе и кришом усвојила "катастрофалан Закон о раду". ДС у саопштењу каже да ће због тог закона "десетине хиљада људи остати без посла и због ког ће сви запослени, и у јавном и у приватном сектору, имати мање зараде". Како наводе, образложење Крстића је "срамотно", уз оцену да је он објашњавао грађанима да би требало, у најмању руку, да буду захвални Александру Вучићу јер је само због доброте свог срца спречио да грађани прођу још и много горе. "Дилетантско позориште које СНС приређује грађанима већ две године одавно је постало трагично и ДС захтева од СНС престане да тера грађане да учествују у њему, јер су они само жртве њеног незнања, бахатости и неспособности", речено је у саопштењу ДС. Крстић је раније данас саопштио да је дао оставку на место министра финансија у Влади Србије. Он је, после седнице Владе на којој су усвојена прва два реформска закона, саопштио да се о оставци договорио с премијером, а свој одлазак објаснио је чињеницом да премијер и министар финансија морају имати исти став о томе шта треба урадити и у којим роковима. Премијер Вучић је, обраћајући се након говора Крстића, потврдио да је до неслагања дошло "због цифара". Лазар Крстић је за министра финансија изабран 2. септембра прошле године, као део реконструисане тадашње Владе Србије. Скупштина Србије ће Крстићеву оставку констатовати без расправе.
Не пропустите:ДС: За Малог исти критеријум, под хитно испитати сумњеДС: Кнежевић је песница политичког насиља СНС-а!Борба за ДС: Ђилас има „велики тајкунски баласт“, Пајтића „препознају као аутономаша“
Извор: Б92. Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА