Најновије

Пастор: Чанак и Тадић су "трагикомедија"!

БEOГРAД - Лидер Савеза воjвођанских Mађара и председник Скупштине Воjводине Иштван Пастор сматра да су преговори о реконструкциjи покраjинске владе, коjе су покренули лидери ЛСВ и НДС Ненад Чанак и Борис Tадић, "у фази трагикомедиjе".
Иштван Пастор и Александар Вучић (фото Јутјуб)

Иштван Пастор и Александар Вучић (фото Јутјуб)

"Преговори о реконструкциjи покраjинске владе, коjе су покренули Чанак и Tадић, у фази су трагикомедиjе, коjоj се краj не назире пре jесени. До тада ће неке ствари да дозреваjу", рекао jе Пастор за Новости. Oн jе додао да jе jедини излаз из пат позициjе коjа траjе већ годинама формирање коцентрационе или програмске владе. Према речима Пастора, ниjе реално да "у тоj причи" учествуjу све странке а идеjа jе да учествуjе значаjан броj послаика, "чак не на нивоу посланичких група, него jедноставно угледних посланика".
"Препознаjем подршку тоj идеjи и у наjави СНС да ће они у наредом периоду изаћи са сличним програмом у 10 тачака. Поздрављам то и мислим да у предстоjећа два-три месеца та идеjа може да сазри", рекао jе Пастор.
На питање има ли ту места за демократе, Пастор jе обjаснио да у његовоj идеjи "има места за свакога ко прихвата рад на елементима заjедничког задатка да се надвлада страначка подељеност и да се наjзад позабавмо свим стварима за коjе тврдимо да су значаjне, а то jе бољи живот грађана". Прочитајте још:Тадићеви за Сребреницу, а против Ратка Младића! Kоментаришући замерке што ниjе енергичниjе "пресекао воjвођански чвор", он jе приметио да jе СВM могао да изађе из коалициjе са ДС и ЛСВ на покраjиснком нивоу, али би они, поjачани НДС, опет имали скупштинску већину - "танку, али ипак већину". "Ванредне изборе не могу да распишем све док постоjи већина", рекао jе Пастор. Oн jе такође подсетио да, кад jе реч о сарадњи СНС и СВM на републичком нивоу, лидер напредњака, премиjер Aлександар Вучић ту сарадњу ниjе условио никаквим потезима СMВ на покраjинском нивоу.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА