Најновије

НУЛАНД: Неопходна нормализација односа Београда и Приштине

Помоћница америчког државног секретара Викторија Нуланд изјавила је данас да САД подржавају амбициозни план реформи Владе Србије и наставак дијалога Београда и Приштине.
Викторија Нуланд, фото: Newseurope.me

Викторија Нуланд, фото: Newseurope.me

"САД имају интерес за пуну нормализацију односа Београда и Приштине", рекла је Нуландова на заједничкој конференцији за новинаре после разговора са првим потпредседником Владе Србије и шефом дипломатије Ивицом Дачићем. Дачић се заложио за даље развијање и унапређење односа између Србије и САД, подсећајући да су односи са Вашингтоном један од приоритета спољне политике Србије. Он је оценио да је и за Вашингтон важно, уколико жели мир и стабилност у региону, да пронађе заједнички интерес са највећом државом региона.
Прочитајте и ово:ЛДП: Нема ништа од реформи док оне зависе од СПС-а!Додик писао Вучићу: „Морамо се заштити од Ердогана“!Вучић: За длаку смо избегли банкрот!
''Важно је да постоје односи међусобног поверења, да немамо потребе да избегавамо тешке теме, говоримо неистину и дајемо лажна обећања'', рекао је Дачић. Србија, према Дачићевим речима, има интерес да буде фактор мира и стабилности у региону, као и озбиљан политички фактор када следеће године буде преузела председавање ОЕБС-ом. Нуландова први пут борави у Београду од када је ступила на функцију помоћника америчког државног секретара задуженог за Европу и Евроазију. Извор: Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА