Најновије

НДС: Закон о раду угрожава труднице!

БEOГРAД - Нова демократска странка саопштила jе данас да неће подржати предложене измене Закона о раду, jер поjедина решења не гарантуjу сигурност и извесност запослених и угрожаваjу стечена права радника.
Тадић против угрожавања грађана! (Фото: ЈуТјуб)

Тадић против угрожавања грађана! (Фото: ЈуТјуб)

НДС наводи да одређене одредбе закона угрожаваjу наjосетљивиjе групе - труднице, породиље и родитеље деце са посебним потребама.
"Изjаве владаjућих странака да ове измене омогућаваjу отварање нових радних места оцењуjемо као чисту демагогиjу, будући да поjедине одредбе омогућаваjу заправо лакше отпуштање радника", наводи НДС.
Tа странка сматра да катастрофална економска ситуациjа и драматичан пад инвестициjа, чак пет пута од 2012, показуjу неспособност владе да се избори са растућим економским проблемима, а решење, како се додаjе, свакако нису овакве измене Закона о раду. НДС не може да подржи закон и због односа владе према учесницима социjалног диjалога и ниподаштавања улоге парламента. Прочитајте још:Тадићеви за Сребреницу, а против Ратка Младића! Tа странка сматра да Влада намеће законе и оставља недовољно времена за парламентарне дискусиjе о предлозима, што jе "посебно опасно када се ради о овако важним питањима као што су измене Закона о раду". НДС додаjе да ће предложити амандмане како би се поправио "иначе лош закон". "НДС ће покушати да конструктивно учествуjе у парламентарноj расправи, jер сматрамо да искључивост може бити само на штету свих, а од владе очекуjемо да озбиљно размотри наше предлоге", каже се у саопштењу и додаjу да jе циљ њихових предлога да се омогући отварање нових радних места.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА