Најновије

ПУТИН ПРЕЛОМИО: Русија спрема напад на Украјину!

МОСКВА - Русија разматра могућност селективних напада на Украјину, као одмазду на гранатирања у недељу руског пограничном града Доњецк у Ростовској области, пише руски Комерсант позивајући се на извор близак Кремљу.
Русија разматра нове нападе... Фото: иКрим

Русија разматра нове нападе... Фото: иКрим

Исти извор је навео да "Русија тачно зна одакле је гранатирање стигло" и прецизирао да не би било масовних акција, већ "прецизних напада" на положаје одакле су (Украјинци) пуцали на Русију, преноси данас Глас Русије. Потпредседник Комитета за буџет Савет Федерације и представник Ростовске области Јевгениј Бушмин је истог мишљења да су "прецизна оружја" у стању да зауставе нападе са украјинске стране. Глас Русије подсећа да се предграђе пограничног руског града Доњецк, у Ростовској области нашло, рано у недељу ујутро, на удару украјинске војске и милиције која се бори за контролу граничног прелаза Изварјно. Граната је испаљена из Украјине и експлодирала је у дворишту у улици Балтијскаја број 47. У експлозији је погинуо Андреј Шуљатиев рођен 1967. становник места, док је друга граната ранила, у оближњој кући, ћерку и мајку, 82-годишњу баку која је пребачена у болницу са прелома костију и потресом мозга.
Прочитајте још:Две екстремистичке ракете оборене изнад Тел АвиваУ Ватикану има 8.000 свештеника педофила?!
Руско министарство иностраних послова позвало је јуче украјинског отправника послова у Русији да би уложило оштар протест због гранатирања руске територије са украјинске стране границе. - Инцидент може да има неповратне последице, упозорило је руско министарство у званичном саопштењу у недлеју и наводи да је провокација "још један акт агресије од стране Украјине против суверене руске територије и грађана Руске Федерације". Путинов секретар Димитри Песков оштро је демантовао вести о планираним нападима на Украјину. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА