Најновије

Русија срушила украјински авион!?

КИЈЕВ –Украјински војни транспортни авион срушен је данас у источној пограничној области с Русијом, саопштило је Министарство одбране, а министар Валериј Хелетеј каже да је ракета можда испаљена из Русије.
Москва (Фото: depts.washington.edu)

Москва (Фото: depts.washington.edu)

Иако су проруске снаге одмах преузеле одговорност за рушење авиона Антонов-26, министар одбране Валериј Хелетеј, рекао је да је граната можда испаљена из Русије. Хелетеј каже да је авион летео на висини од 6.500 метара, што је превише високо да би га погодило оружје које користе проруске снге које се боре против украјинске војске, пренео је АП.
Како су саопштиле украјинске власти, у авиону је могло да се налази око 20 људи, али за сада нема података о жртвама.
Раније данас, украјинска војска саопштила је да је изгубила контакт са својим војним транспортним авионом Ан-26 код Луганска у источној Украјини, где води тешке борбе са проруским снагама, док прес служба самопроглашене Луганске Народне Републике тврди да су оборена два украјинска војна авиона. Прочитајте још:НАТО у југоисточној Европи: Војно-политички притисак на Русију! Украјински војни портпарол рекао је за АФП да су изгубили контакт са транспортним авионом Ан-26 „непосредно пре” него што су проруске снаге потврдиле да су виделе отворене падобране на небу над Луганском. Истовремено проруске снаге и прес служба самозване Луганске Народне Републике саопштила је да један украјински авион оборен у области Лисичанск, а други у близини руско-украјинског граничног прелаза Изварино, пренела је руска агенција Итар Тасс. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА