Најновије

У Ватикану има 8.000 свештеника педофила?!

ВАТИКАН - Италијански лист “Република” је објавио изјаву папе Фрање да међу свештенством Римокатоличке цркве има два одсто “педофила”, пише данас Би-Би-Си, наводећи и да је Ватикан демантовао ту информацију.
Света столица легло разврата? Фото: Википедија

Света столица легло разврата? Фото: Википедија

То би значило да је међу 414.000 католичких свештеника у свету 8.000 педофила. Према италијанском листу, који је у свом недељном издању три странице посветио разговору који је папа четвртак имао са уредником листа Еуђенијем Скалфаријем, римокатолички поглавар је рекао да сексуално злостављање деце као “лепра” инфицира Цркву.
Прочитајте још:Наоружани екстремисти напали летовалиште у МалезијиБраниоци одбили тенковски напад на Луганск
Међутим, портпарол Ватикана Федерико Ломбарди рекао је да “Република” није тачно пренела папине речи. Портпарол је у кратком саопштењу навео да то није био “интервју у правом смислу речи”, да Скалфари није снимао оно што је папа говорио, као и да текст није био на ауторизацији. - Међу два одсто педофила су свештеници, бискупи и кардинали. Више је оних који знају о томе и ћуте, пренела је “Република” речи поглавара Римкатоличке цркве, који је додао да је “овакво стање неподношљиво”. Ломбарди је демантовао папине речи да међу педофилима има кардинала. Поглавар Римокатоличке цкрве је на питање уредника “Републике” рекао и да ће пронаћи решење за целибат који је обавезан у католичком свештенству. - Постоји проблем, али није значајан. Биће потребно времена, али постоје решења и ја ћу их пронаћи, рекао је папа не наводећи друге детаље, пренео је лист. Ломбарди је такође негирао да су ово биле папине речи. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА