Најновије

Синдикални вођа Љубисав Орбовић има плату 344.000 динара!

БЕОГРАД - Љубисав Орбовић, који би требало истински да се бори за права радника, а током чијег је седмогодишњег мандата председника Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) без посла остало око 300.000 људи, месечно инкасира невероватних 3.000 евра, сазнаје Курир.
Плата "права ситница" Фото: mc.rs

Плата "права ситница" Фото: mc.rs

Међутим, у имовинској карти синдикалног лидера, чија је зарада скоро десетоструко већа од просечне радничке плате, објављеној на сајту Агенције за борбу против корупције, наведено је да прима „само“ 59.598 динара накнаде као председник УО Фонда ПИО. - Орбовић је пропустио да наведе да као председник синдиката има плату 180.000 динара, што је само основица. На то прима још и накнаду као члан Социјално-економског савета и Савета за европске интеграције, и то по 50.000 динара. Са тих 60.000 динара из Фонда ПИО човек изађе на 340.000 динара месечно - прича извор Курира и наставља: - Међутим, то није све. Орбовић такође узима дневнице за стална путовања којекуда. На пример, на основу последњег путовања у Женеву, где је боравио три седмице, узео је на име дневница 450.000 динара. Орбовић није био расположен да говори о својим примањима као лидер једног од највећих синдиката, што је позиција на којој се налази од 2007. - Нисам у прилици да причам - био је кратак Орбовић и прекинуо везу, не желећи да одговори на још значајније питање - зашто све накнаде нису уредно наведене у имовинској карти.
Прочитајте још:Почели протести против Закона о раду
Према закону о Агенцији за борбу против корупције, функционеру који не пријави имовину или даје лажне податке са намером да прикрије податке о имовини прети казна затвора од десет месеци до пет година, плус деценија забране обављања било које јавне функције. У Агенцији за борбу против корупције јуче није било могуће добити одговоре на питања да ли су проверавали тачност Орбовићевог извештаја о имовини, нити да ли је он дужан да пријави све приходе. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА