Најновије

Српкиња осваја Холивуд!

ЛОС АНЂЕЛЕС - Српска композиторка Матеа Прљевић, која већ неко време живи и ради у Лос Анђелесу, налази се у тиму композитора Џефа Русоа који је радио музику за серију "Фарго"и који је номинован за награду Eми, која је телевизијски еквивалент филмској награди Оскар.
Музиком осваја Холивуд: Матеа Прљевић (матеамјузик,цом)

Музиком осваја Холивуд: Матеа Прљевић (матеамјузик,цом)

Матеа је после завршене средње музичке школе Коста Манојловић у Земуну на одсеку за продукцију звука и класичну гитару, професионално усавршавање наставила  на чувеном универзитету  Беркли у Бостону, на одсеку за филмску и телевизијску музику  и дириговање. По завршетку Берклија Матеа одлази у Лос Анђелес, центар филмске и ТВ индустрије, град у којем наставља да учи и гради каријеру као композитор. Захваљујући добро организованој канцеларији Беркли колеџа у Лос Анђелесу Матеа брзо и лако добија најпре праксу, а затим и професионални ангажман. Асистирање Џефу Русоу на стварању музике за серију Фарго није Матеин први професионални ангажман у Холивуду. Пре него што је почела да ради са Џефом, она је била на пракси у компанији Римоут Контрол Продакшн познатог композитора Ханс Зимера (Гладијатор, Краљ Лавова, 12 година ропства, Мрачни Витез, ...) а затим у МИЦДИ Продакшнс (Очајне домаћице...) где је пуно научила и стекла познанства у индустрији. Као композитор Матеа је радила на кратком филму "Ears of Cherry" у режији Хелен Ђианг. Филм је награђиван и приказан на многим фестивалима, укључујући и Кански. Матеа за Правду каже да јој је велика част што је део тима који је номинован за награду Eми и признаје да сања и Оскара. -Сан сваког композитора у филмској индустрији је да буде номинован и освоји Оскара, па се надам да ће се једног дана и моје име наћи мећу лауреатима овог највећег филмског признања. Част ми је што сам имала прилике да радим са неким од највећих имена у оквиру филмске и телевизијске музике а мећу узорима су ми свакако Џејмс Хорнер и Бил Конти. Кад већ помињем Контија, интересантно је да је он аутор култне филмске теме из "Рокија" коју сам као дете слушала заједно са својим старијим братом и не сањајући да ћу се једног дана професионално бавити филмком музиком, каже Матеа.
Прочитајте још:Бележница професора Мишковића, први роман Ратка Дмитровића
Матеа Прљевић открива да би волела да сарађује са редитељима попут Тима Бартона или Алфонса Куарона али такође наглашава да јој је велика жеља да ради музику за неку српску ТВ серију или филм. -Увек бих радо прихватила да радим музику са неку нашу серију или филм и надам се да ће такав позив и уследити, каже Матеа. Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА