Најновије

Шта повезује Црногорце, гриње и Џенифер Лопез?

Џенифер Лопез од сада има и своју имењакињу у свету арахнида, јер су научници предвођени Владимиром Пешићем са Универзитета Црне Горе, по овој популарној поп певачици назвали једну врсту водених гриња која је откривена у Порторику.
Добила имењакињу (Celebuzz.com)

Добила имењакињу (Celebuzz.com)

Биолог Владимир Пешић са Универзитета Црне Горе изјавио је 16. јула да су се он и његове колеге током истраживања забављали уз музику њујоршке певачице која је пориеклом из Порторика. "Разлог за овако необично име гриње је једноставан - Џеј Ло и њене песме одржавале су наше добро расположење док смо писали рад и гледали Светско првенство у фудбалу", изјавио је Пешић. Он је један од дописних аутора студије објављене у часопису "ЗооКеyс". Необичан потез назвао је "малим знаком захвалности према певачици".
Прочитајте још: Српски туристи нападнути у Црној Гори!
Како преноси АП, Пешић је заједно са неколицином других научника открио грињу Litarachna lopezae на коралном гребену у пролазу Мона, између Порторика и Доминиканске Републике. Пешић је додао како је током Мундијала навијао за Немачку, као прави Европљанин, али да је цео међунардни тим са којим је сарађивао био уједињен фудбалском химном Џенифер Лопез. Извор: ЦДМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА