Најновије

Пала прва израелска војна жртва у копненој операцији у Гази

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху каже да је наредио војсци да се припреми за "значајно проширење" своје копнене офанзиве против милитантног палестинског покрета Хамас у Појасу Газе.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Нетанијаху је рекао да је израелска војска добила упутство да разори Хамасову мрежу тунела, што не би могла да уради "само из ваздуха". Израелски тенкови и војници ушли су у Појас Газе након десетодневне војне кампање која ни са 2.000 ваздушних удара није успела да заустави непрекидне ракетне нападе Хамаса на градове широм Израела. Ова земља је интензивирала војну кампању након што је исламистичка милитантна група, која држи власт у Гази, одбила да прихвати споразум о примирју са Израелом какав је понудио Египат. Израел је огласио своју прву жртву откако је покренуо копнену офанзиву на Појас Газе - један војник је погинуо током тешких борби у енклави која је под управом милитантног палестинског покрета Хамас. Израелска армија је саопштила да је војник убијен на северу Појаса Газе, али да околности његове смрти још нису познате. У саопштењу се наводи да је војска убила 14 палестинских бораца у бројним разменама ватре. Израелски војници су напали лансирне рампе за ракете, тунеле и више од стотину других мета. Откако су борбе почеле прошле седмице, на Израел је ударило више од 1.500 ракета. Израелски авиони напали су више од 2.000 мета у Појасу Газе. Јеврејска држава је интензивирала своју једанаестодневну војну кампању против Хамасових лидера тиме што је покренула копнену офанзиву на Појас Газе. Акција је уследила после непрестаних ракетних напада из Газе на градове у унутрашњости Израела, а нарочито након што је Хамас одбацио египатски план о прекиду ватре који је био предложен ове седмице.
Повезане вести:УЖАС У ГАЗИ: Палестинци броје мртве, тенк убио бебу!Почела копнена инвазија!Kраj примирjу, удари са обе стране
Извор: Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА