Најновије

Порошенко каже да "агресија" против Украјине је светски проблем

Председник Украјине Петар  Порошенко обраћању народу у земљи, рекао је да трагедија са Боингом 777 на небу Донбаса  показује: рат је дошао на територију Украјине и проширио се на цео свет.
Петар Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Петар Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Председник Украјине Петро Порошенко изјавио је да украјинске снаге нису пуцале ни на једну мету у ваздуху. "Не искључујемо да је овај авион оборен и наглашавамо да Оружане снаге Украјине нису предузеле никакву акцију против мета у вездуху", рекао је Порошенко и изразио уверење да ће "одговорни за ту трагедију одговарати". "Терористи су убили скоро 300 људи међу њима жене, децу, грађане многих земаља света." - Рекао је шеф украјинске државе."Данашња трагедија, нажалост, још једном је доказала  да тероризам није локални, већ глобални проблем страних агресија против Украјине. Није само наш проблем, то је претња европској и глобалној безбедности,превазићи то захтева заједничке напоре." - Додао је он. Украјински председник је рекао да је "цео свет је видео право лице агресора" . Руски председник Владимир Путин је у очи криви за смрт путника на авиону да су криве украјинске стране. Руски лидер је нагласио да трагедија не би десила да Украјина не наставља  непријатељства на  југо-истоку земље. Раније, руски председник је у више наврата критиковао Порошенка за одлуку да напусти прекид ватре и настави офанзиву против војске у региону Доњецк.
Прочитајте још:Шпанска контрола лета и Русија оптужују Украјину за рушење Боинга(УЗНЕМИРАВАЈУЋИ ВИДЕО и ФОТО) Ужас на месту пада авиона у Украјини!
Извор: top.rbc.ru, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА