Најновије

Како је Украјина 2001. срушила руски Ту-154

Током 2001. године, војне вежбе Војске Украјине на полигону "Кејп Опук" на Криму кулминирале су када је ракетни комплекс на авиону Су-200 погодио руски путнички авион Ту-154 "Сибиру", на путу од Тел Авива до Новосибирска. 78 људи је убијено. Олупина авиона пала је у Црно море - и пре него што је почела операција спасавања у Кијеву, медији су почели да покривају информације о операцији.
Ово није први пут да Украјинци обарају путничке авионе, фото: Podrobnosti.ua

Ово није први пут да Украјинци обарају путничке авионе, фото: Podrobnosti.ua

Тренутни шеф државе Порошенко научио је лекцију једног од својих претходника, а одмах после несреће Боинга, рекао је у видео снимку брзином муње, да за овај догађај криви проруску милицију. Почнимо од украјинске ракете на полигону на Криму у 2001. Како су забележили не само руски, већ и амерички системи за праћење, било је очигледно да је пилот Су-200 био узрок несреће. Али руководство у Украјини, један функционер за другим налазили су најневероватније алибије за своје ракете. Тада је министар одбране морао да лаже пред камерама са трибине Врховне Раде и да у ходу пише нову верзију догађаја. "Ракета је по свему судећи пала у границама депоније у 12:43, то јест, два минута пре нестанка авиона са радара на екранима, - рекао је Александар Кузмук, украјински министар одбране 1996-2001. и 2004-2005. Упркос очигледном порицању кривице, као и чињеници да нико није кривично гоњен, у Кијеву је због кадровске одлуке - министар одбране изгубио посао. Међутим, он је тада постао члан Врховне Раде - а у марту ове године - Александар Кузмук је био саветник  Турчинова у националној одбрани. То значи да после 13 година војне послове у Кијеву углавном раде исти људи као и тада.
Обавезно погледајте:Порошенко одбија преговоре: „Самоодбрана срушила авион, они су терористи!“Јацењук: Нису ваљда гориле обориле авион?Пронађено 196 тела страдалих у паду авиона
Извор: ТВ Звезда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА