Најновије

МЕДВЕД СЕ БУДИ: Русија улаже скоро 2 милијарде евра у Црноморску флоту

Русија ће ојачати своју Црноморску флоту чија је главна база на Криму, украјинском полуострву који је Русија анектирала у марту ове године, објавила је у среду руска војска.
Други с лева Шојгу, затим Путин и адмирал Витко (десно), фото: Nydailynews.com

Други с лева Шојгу, затим Путин и адмирал Витко (десно), фото: Nydailynews.com

"Од данас креће даљи развој моћне Црноморске флоте", објавио је адмирал Александар Витко у поруци коју је објавила канцеларија за медије руске војске. По његовим речима, јачање флоте одвијаће се кроз јачање морнаричке авијације, обалне артиљерије, изградњу нових бродова и подморница. Одговор НАТО-у Руски председник Владимир Путин у уторак је изјавио како Русија треба да обнови војну инфраструктуру у Севастопољу, на Криму, како би ојачала одбрану земље, као одговор на јачање присуства НАТО-а у источној Еуропи и посебно на Црном мору и на Балтику. Више од 86 милијарди рубаља (1,75 милијарди еура) биће до 2020. године посвећено развоју Црноморске флоте, објавио је у мају руски министар обране Сергеј Шојгу. Руска флота налази се на Криму од 18. века, укључујући и период од постизања украјинске независности, на темељу споразума склопљеног с Кијевом.
Прочитајте још:Руска црноморска флота уништила „одред борбених бродова противника“Руска флота добија поморске дронове са аутономијом до 90 данаЕво како Црноморска флота из Севастопоља помаже поплављенима у Србији
Извор: Хина, Данас.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА