Најновије

НЕВЕРОВАТНО: Дрво које рађа 40 врста воћа!

ЊУ ЈОРК - Сем ван Акен са универзитета Сиракуза узгојио је дрво које рађа 40 различитих врста воћа! Током летњих месеци са његових грана висе многе сорте шљива, кајсија, бресака, нектарина, вишања и бадема.
Родило опасно... (Фото: tree40fruit.com)

Родило опасно... (Фото: tree40fruit.com)

Ван Акен, иначе награђивани уметник, 2008. године је сазнао да ће због мањка средстава пољопривредна експериментална станица близу Њујорка бити затворена, а дрвеће у њеном воћњаку посечено. Као човек који је одрастао на пољопривредном имању Ван Акен је осетио огромну тугу због тога, посебно зато што су многа дрвећа у воћњаку била стара по 150 и 200 година. Осим тога, многе врсте у том воћњаку су биле изузетно ретке аутохтоне и старе сорте које се више не гаје. Како би их сачувао Ван Акен је купио воћњак, а онда годину дана провео у проучавању како да спроведе у дело идеју која му је синула. Желео је да накалеми сваку врсту воћа на једно дрво.
Прочитајте још:

МАГИЧНО: Произвели црну боју коју људско око не види!

Након пет година мукотрпног труда, Ван Акен је успео да створи дрво од 40 врста разног воћа. Каже да је изузетно поносан на своје достигнуће. Акеново дрво изгледа као и свако друго већи део године. Али када дође пролеће почиње права експлозија боја розе, љубичастих, црвених и белих пупољака. А после неколико месеци на гранама крећу да расту различите сорте бресака, бадема, вишања, кајсија, шљива и нектарина. Извор: РТС  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА