Најновије

Селаковић: Жалосна је земља која отвара затворе ради економске користи

Министар правде Србије Никола Селаковић изјавио је данас да није добра идеја о отварању затвора у општини Медвеђа, на административној линији с Косовом.
Фото: Јутјуб

Фото: Јутјуб

"Медвеђа је још безбедносно трусно подручје због административне линије са Косовом и Метохијом, због копнене зоне безбедности. У таквим зонама не граде се затвори", рекао је Селаковић на конференцији за новинаре у Лесковцу. Отварање затвора у Медвеђи најваљивано је протеклих година из Владе Србије, а локално руководство је изражавало наду да би отварање затвора био један од начина за побољшање економског положаја те сиромашне и вишенационалне општине. "Жалосна је земља у којој се сматра да отварање затвора може да помогне у економском смислу. Наша стратегија је, као и свуда у развијеном делу човечанства, да се што мање отварају затвори, а да се затвори који раде доведу на ниво достојног човека", истакао је Селаковић одговарајући на питања новинара. Министар правде је данас у Лесковцу отворио Канцеларију за изврешење алтернативних затворских санкција.
Повезане теме:Селаковић: Влада Србије ће поштовати све што Шешељ договори с ТрибуналомСелаковић: Лоша политика довела до штрајка адвокатаДС захтева од Селаковића да одустане од постављања Савића
Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА