Најновије

Пајтић: Да одем са места премијера? То се неће десити

НОВИ САД - Председник Покрајинске владе и лидер Демократске странке Бојан Пајтић рекао је данас да није размишљао о томе да се повуче са места покрајинског премијера и да се то неће десити.
Бојан Пајтић не напушта функцију (фото Јутјуб)

Бојан Пајтић не напушта функцију (фото Јутјуб)

"Не размишљам да се повучем са места председника Покрајинске владе и то се неће десити", рекао је Пајтић Танјугу поводом писања појединих медија да одлази са места покрајинског премијера. Он је позвао медије да се "држе" званичних информација, напомињујући да су се "у последње две године, све незваничне и кулоарске информације које су се односиле на покрајинску владу показале као нетачне". Медији данас пишу да Пајтић можда више не буде премијер Војводине после реконструкције Покрајинске владе која се очекује на јесен. Пајтић је, како наводе медији, спреман да се повуче с премијерског места које би препустио ЛСВ уколико лигаши буду спремни да прихвате његов предлог и преузму одговорност.
Прочитајте још: Вук Јеремић се кандидовао за генералног секретара УН?!
Да у Демократској странци ни не размишљају о могућности да некој другој странци препусте место председника Покрајинске владе, нити о томе да на тој функцији буде неко друго персонално решење Танјугу је потврдио и председник Покрајинског одбора ДС Мирослав Васин. Васин је казао да је став ДС да тој странци, "обзиром на највећи број мандата у Скупштини Војводине, припада место председника Покрајинске владе, те да на том месту и даље треба да буде Бојан Пајтић". "У складу са до сада оствареним резултатима став ДС-а је да Пајтић и даље треба да буде на челу покрајинске владе", рекао је Васин и додао да је ДС о свим другим решењима отворена за разговоре. У Лиги социјалдемократа Војводине, Тањугу је речено да у досадашњим разговорима о реконструкцији Покрајинске владе о месту премијера није било речи, те да ЛСВ инсистира на дефинисању програмске платформе и структури владе која може спровести тај програм, а да ће тек онда бити речи о кадровским решењима. Из ЛСВ-а потсећају да су у више наврата истичали да их не интересују места покрајинских секретара или било која друга места, већ да их занима шта је то конкретно што ће бити урађено у корист бољитка грађана. "Најпре програм и шта треба да се ради, па ћемо тек онда да разговарамо о томе ко ће то да ради", истичу у ЛСВ.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА