Најновије

СТРАВИЧНО: Умирао скоро два сата у највећим мукама

Извршење смртне казне Џозефа Вуда (55), двоструког убице, уместо десетак минута трајало је готово два сата. Умро је сат и 58 минута након што су му убризгали релативно непроверену комбинацију лекова.
Џозеф Вуд, скриншот

Џозеф Вуд, скриншот

Сведоци су изјавили да је било изузетно узнемирујуће гледати га како умире. Кажу да је изгледало као да гледају "рибу на сувом". Додали су и да је, прије него је умро, захроптао чак 660 пута. Виши званичници у Аризони неколико сати након његове смрти покушали су да увере јавност да је његова смрт била безболна. Гувернер Иан Бруер одмах је наредио да се поновно размотри поступак извршавања смртне казне над Вудом, али је и додао да је његова смрт ништа у односу на патњу коју је нанео двема жртвама. Вуд је 1989. убио своју бившу девојку Дебру Диец и њеног оца Јуџина Диеца. Фамилија убијених поручила је како не види проблем у начину извршења смртне казне. Контраверзне мере у спровођењу смртне казне спроводе се откад је забрањен извоз одређених смртоносних хемикалија за америчке потребе. Зато неке државе у САД-у размишљају о поновном увођењу електричне столице.
Не пропустите:Смртна казна мушкарцу који је планирао убиство ОбамеУ Тексасу извршена смртна казнаУкинута смртна казна саучесницима убиства Гандиjа
Извор: 24сата.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА