Најновије

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ: Доњецк гранатиран, највеће борбе код Мариновке

ДОЊЕЦК - Жестоке борбе настављају се у Доњецкој области између украјинске армије и снага самоодбране самопроглашене Доњецке Народне Републике, јављају Вести.ру.
Фото: ФБ

Фото: ФБ

Украјинска артиљерија гранатирала је Доњецк више пута током ноћи, а највише су страдале Кијевска, Кировска, Лењинска и Петровска четврт, која је без струје због оштећења десетина електричних подстаница, преноси Ројтерс.. На страни снага самоодбране убијено је и рањено укупно 50 људи, саопштио је њихов командант Игор Стрелков не прецизирајући колико је погинулих а колико рањених. Тренутно се највеће борбе воде код Мариновке, Кожјевње, Дубровке и Благодатнаја. Самоодбрана Доњецка наредила је уклањање свих возила са трга испред железничке станице. Украјинска војска натерала је проруске снаге да се повуку у своја два највећа упоришта - градове Доњецк и Луганск, освојивши углавном села око њих па и нека предграђа. Наоружана возила улазе у градове Хорливка и Иловајск, у околини Доњецка, саопштио је данас неименовани представник украјинских снага.
Прочитајте још:Американци желе да Русији по сваку цену нанесу болан пораз – да нестане НоворосијаКомандант батаљона „Восток“: Ројтерс лаже да сам рекао да имамо ракете „бук“Плакати са ликом Шешеља на хрватској цркви у Лос Анђелесу
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА