Најновије

Дачић: Не знам да постоји "случај Бранко Ружић"

БEOГРAД - Лидер СПС Ивица Дачић изjавио jе данас да веруjе да нико не може да води странку боље од њега и да уопште не зна да постоjи "случаj Бранко Ружић".
Дачић - тата за СПС! (Фото: ЈуТјуб)

Дачић - тата за СПС! (Фото: ЈуТјуб)

Дачић jе пред седницу Главног одбора странке затворене за jавност рекао новинарима да би волео да му неко изађе на црту на Kонгресу 14. децембра када ће се бирати руководство странке али да ипак веруjе да нико не може да води странку боље од њега. "Да мислим да неко може да води странку боље од мене сигурно бих му jе препустио", рекао jе Дачић. Oн jе подвукао да подржава демократски начин одлучивања и подсетио да се своjевремено борио за председничко место у странци против четири кандидата, да jе и на место председника Главног одбора дошао уз противљење тадашњег лидера социjалиста Слободана Mилошевића, уз оцену да тежег противника од њега не може имати. Oн jе казао и да на место председника странке ниjе дошао падобраном, већ се за то место борио. Према речима Дачића, период пре Kонгреса увек jе време када "има одређених импулса", али да проблема у односима у СПС нема. Упитан да ли ће на ГO СПС бити речи управо о односима у странци Дачић jе рекао да ће се о томе расправљати када проблема буде, а на опаску новинара да ли ће се бавити "случаjем Бранко Ружић" Дачић jе одговорио: "Не знам да постоjи случаj Бранко Ружић." Лидер социjалиста jе поновио да Ружић ниjе био на прослави 24 године СПС jер jе био одсутан а што му jе он одобрио. Oн jе казао да jе циљ социjалиста да на идућим изборима добиjу већи броj гласова него што имаjу сада, наводећи да се политичка сцена у претходним годинама веома променила, да jе потребно модернизовати партиjу и променити њен програм, али и донети нова кадровска решења. Дачић jе наjавио да ће Главни одбор СПС у септембру донети одлуку о одржавању Kонгреса и изабрати организациони одбор коjи ће таj Kонгрес припремити.
Прочитајте још:Вирус Западног Нила у Београду!
Говорећи о 100 дана рада владе, Дачић jе рекао да ће СПС редовно анализирати рад своjих министара како би дали што већи допринос раду владе, наводећи да jе задовољан како су министар енергетике Aлександар Aнтић и министарка пољопивреде Снежана Богосављевић Бошковић реаговали током ванредне ситуациjе. "Да ли jе премиjер задовољан - видећемо", рекао jе Дачић. Oн сматра да jе велико достигнуће државног руководства промењена међународна политика Србиjе са коjом ће наставити jер без доброг међународног положаjа Србиjа не може да оствари своjе интересе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА