Најновије

У Молдавији укидају појмове "мајка" и "отац"

МОЛДАВИЈА - Захваљујући закону који је припремила Демократска партија Молдавије, а усвојио Парламент, хришћанске вредности више нису традиционалне у овој земљи, пише сајт Радио Светигора.
Породица (Фото: momitforward.com)

Породица (Фото: momitforward.com)

Према предлогу закона № 180, који је усвојен на првом читању, појмови „мајка“ и „отац“ више не би требали да садрже полну одредницу, како је то било до сада. Овим поводом, министар рада, социјалне заштите и породице, Валентина Булига, предложила је измјену закона о заштити здравља. Како се наводи у Предлогу закона, постојећа формулација „мајка (отац)“ замјењује се формулацијом „један од родитеља“.
Прочитајте још:УЖАС: „Деца Хамаса“ – деца промовишу џихад и бомбаше самоубице!
Предлог Комунистичке партије Републике Молдавије да се одустане од „безопасне“ и „безначајне“, по ријечима госпође Булиги, формулације Предлога закона и да се задржи постојећа, надгласан од стране парламентарне већине, која је усвојила закон. Овај закон донесен је „у складу са Националним програмом за обезбјеђивање полне равноправности за 2010-2015, и са планоим мјера за његову имплементацију за 2013-2015“. Извор: Радио Светигора

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА