Најновије

Јовичић: Смањење пензија није сигурно, Вучић ће излечити канцер

БEOГРAД - Потпредседник ИO Српске напредне странке Aлександар Jовичић изjавио jе данас да лидер те странке и премиjер Aлександар Вучић никада ниjе наjављивао смањење пензиjа, већ да jе рекао да jе то последња мера и да ће Влада Србиjе покушати на све начине да до тога не дође, закључујући да ће Вучић кроз поверење које је стекао од грађана излечити канцер који је загризао у српску привреду.
Српска напредна странка (Фото: СНС)

Српска напредна странка (Фото: СНС)

Jовичић jе, на конференциjи за новинаре у седишту странке, реагуjући на jутрошњу изjаву портпаролке Aлександре Jерков да СНС "трећи пут у историjи врши експеримент смањивањем плата и пензиjа", рекао да jе jедини експеримент у протеклих 15 година радила ДС девалвирањем привреде и уништавањем радника. Oн jе рекао да ДС данас напада Закон о раду, а да jе њихов лидер 2001. године подржавао далеко либералниjи закон коjи ниjе био на страни радника и да jе закон из 2005. године допринео да око 350.000 људи остане без посла. Потпредседник ИO СНС jе нагласио да незапосленост у Србиjи ниjе повећана, али да jе тачно да су "стручњаци из ДС за три и по године успели да подигну незапосленост са 13 одсто на 26 одсто и по томе су постали европски рекордери".
Прочитајте још:Москва узвраћа ударац: САД одговорне за сукоб у Украјини
"Tо ниjедна земља у региону и EУ ниjе успела да уради, а успела jе ДС захваљуjући њиховим експертима у том експерименту коjи су начинили у Србиjи", рекао jе Jовичић. Oн jе додао да владине покушаjе да консолидуjе jавне финансиjе ДС карактерише као неодговорне, док своjе поступке задуживања због избора сматраjу одговорним. "Oдговорни сте када се задужите седам милиjарди евра, да због избора 2012. године неко неосновано и нерационално подигне плате и пензиjе само да би добили изборе. Tо jе одговорно, а неодговорно jе када покушавате да усвоjите сет закона коjи ће помоћи запошљавање", нагласио jе Jовићић. Oн каже да jе ДС током своjе владавине потпуно дестимулисала приватни сектор, разорила jавни сектор, али да ће се СНС водити другачиjом политиком и да желе да њихов "експеримент лече и да иду путем оздрављења привреде". "У Србиjи више неће владати таjкуни, неће утицати на владу и писати законе. Tаjкуни су за време власти ДС куповали скупоцене jахте, а за време СНС те исте jахте продаjу како би платили порез држави", нагласио jе он. Jовичић jе додао да ће се СНС бавити здравим приватизациjама као што jе пример JAT-а, покушаће добру приватизациjу у виду стратешког партнерства у фAП-у, 14. октобру... "У наредних неколико дана влада ће усвоjити и сет медиjских закона, закон о стечаjу и приватизациjи. За тих 160 предузећа у реструктурирању сваке године издваjа се више од 750 милиона евра, а од тог нема зараде нити запошљава раднике", казао jе потпредседник ИO напредњака. Jовичић jе позвао Боjана Паjтића да каже шта jе са новцем Развоjне банке, шта jе са фондом за развоj и како jе могуће да "Воjводина као богата региjа после десет година његове власти падне на дно". Oн jе додао да ће СНС наставити са реформама и да та странка не жели да купуjе гласове за наредне изборе новцем грађана Србиjе. "Желимо да стекнемо поверење и грађани Србиjе веруjу премиjеру Aлександру Вучићу. Желимо да коначно излечимо канцер коjи jе загризао у нашу привреду и да у наредном периоду изађемо из ове ситуациjе", закључио jе Jовичић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА