Најновије

(МАПА) Новорусија сатерана на петину територије Доњецка и Луганска

КИЈЕВ - Украјински медији су објавили су мапу борби на југоистоку Украјине које показују да снаге Новорусије држе тек једну петину територије Доњецке и Луганске области. Проруске снаге од повлачења из Славјанска се налазе у дефанзиви, а јуче је у руке Украјинаца пао и град Лисичински са 100.000 становника.
Територија под контролом снага Новорусије

Територија под контролом снага Новорусије

Док Кијев има велике успехе на северу фронта, проруске снаге наносе тешке поразе Украјинцима на југу Новорусије на граници са Русијом где се украјинска казнена експедиција данима налази у обручу. Руси су данас појачали обруч освајењем царинског пункта код Мариновке. Чини се даје командант проруских снага Игор Стрелков главнину својих снага послао на уништавање украјинских снага на југу, док на северу врши планска повлачења препуштајући територију Украјинцима.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Жестоке борбе на јужној граници Новорусије!Нова украјинске оптужбе: Нападају нас Руси на коњима и краду овце!(ВИДЕО) Жестоке борбе на јужној граници Новорусије!
На објављеној мапу територије Луганске и Доњецке области, односно територија Новорусије, обележена је жуто плавом бојом. Територија коју заиста држе снаге Новорусије је обележена светло љубичастом бојом. На мапи су осенчене територије које су држале снаге Стрелкова на почетку операција, а које су у међувремену заузеле украјинске трупе. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА