Најновије

Египат: Војска уништила 13 тунела ка Гази

Каиро је упутио војнике на Синајско полуострво како би сузбио побуну након свргавања исламистичког председника Мохамеда Морсија прошле године, и у оквиру безбедносне операције се уништавају и ти тунели.
Египат елиминисао тунеле ка Гази (Фото: википедија)

Египат елиминисао тунеле ка Гази (Фото: википедија)

Каиро је упутио војнике на Синајско полуострво како би сузбио побуну након свргавања исламистичког председника Мохамеда Морсија прошле године, и у оквиру безбедносне операције се уништавају и ти тунели. Милитантна палестинска група Хамас, која је главна сила у Гази, користи те тунеле за кријумчарење оружја, хране и новца у енклаву која се налази у блокади, пренео је АФП. Израел од 8. јула спроводи војну офанзиву на Газу како би одатле зауставио ракетирање, а копнену офанзиву започео је 17. јула у оквиру које и унистава и тунеле. Односи између Хамаса и Каира су погоршани након што је војска збацила Морсија 3. јула прошле године. Хамас је иначе огранак Морсијевог покрета „Муслиманско братство”.
Прочитајте: Египат отворио границу на Гази за 6.000 емиграната
Каиро оптужује Хамас да је умешан у војне нападе унутар Египта, који су се умногостручили након свргавања Морсија. Хамас је саопштио да су његови напади одмазда за полицијско разрачунавање полиције с Морсијевим присталицама. У тим обрачунима је у уличним сукобима погинуло више од 1.400 људи, наводи француска агенција. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА