Најновије

ОТКРИВАМО: Борце Новорусије чека судбина Ратка Младића - спремају им Хашки Трибунал!?

СВЕТ - Високи комесар за људска права при Уједињеним Нацијама, Нави Пилеј, изјавила је да проруски борци Донбаса руше међународно право и да морају одговарати у Хашком трибуналу.
Игор Стрелков и Павел Губарев - у рат иду са заставом Исуса Христа (Фото: novorossia.su)

Игор Стрелков и Павел Губарев - у рат иду са заставом Исуса Христа (Фото: novorossia.su)

Међународна заједница има право и обавезу да изведе пред лице правде проруске борце који су устали против законите војске Украјине, каже Пилеј. Они делују против мирног становништва Донбаса и због тога треба да одговарају у Хашком трибуналу, рекла је она за немачку новинску агенцију ЕДП. Она је рекла да је први корак да проруски устаници буду упозорени, јер на тај начин могу бити избегнута тешка кривична дела. "У Јужном Судану смо упозорили устанике да могу одговарати у Хагу и резултат је био такав да се одређени број њих повукао." - каже Пилеј.
Прочитајте још:АНАЛИТИКА: Рат Русије и Запада биће озбиљан и дуг
Карл Билт, шведски шеф дипломатије, на свом Твитер профилу је већ оптужио и означио Игора Стрелкова као "ратног злочинца".Он је написао да је Стрелков и раније учествовао у "ратним злочинима", наводећи учешће овог проруског команданта у рату у БиХ током деведесетих. Украјински председник, Петар Порошенко, званично је устанике прогласио терористима, а низ америчких конгресмена је упутио захтев председнику САД, Бараку Обами, да прогласи званично устанике терористима и распише потерницу за њима. По свему судећи, једна од ствари која ће се наћи на столу испред међународних фактора је питање отварања специјалних процеса у Хашком трибуналу за лидере Новорусије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА